Over ons

LHBTI staat voor Lesbisch
Kim Smienk is op de behoeften van LHBTI’ers ingesprongen en heeft zich volledig gespecialiseerd in mediation en familierecht omtrent LHBTI.

Over LHBTI Mediation

Mijn naam is Kim Smienk. Ik heb Rechten gestudeerd aan de Universiteit Leiden en de Universiteit Utrecht. Oftewel: ik ben meester in de rechten. Mijn juridische opleiding geeft mij een stevige basis voor het maken van uw overeenkomsten en afspraken. Daarbij ben ik MfN-registermediator, gespecialiseerd in Familiemediation.

De Leidse Rechtswinkel

Mijn affiniteit met mediation en familierecht is in 2013 ontstaan toen ik spreekuren hield op de Leidse Rechtswinkel en ik mijn cliënten adviseerde over hun juridische positie ten aanzien van het familierecht. Hier leerde ik dat LHBTI’ers met andere rechtsregels te maken krijgen dan de ‘man+vrouw’-stellen. Dit bracht mij op het idee van ‘LHBTI Mediation’.

Bestuur COC Midden-Nederland

Sinds april 2018 maak ik deel uit van het bestuur van COC Midden-Nederland waar ik me bezighoud met de integratie van de belangen van lesbische, homoseksuele, biseksuele, transpersonen en interseks personen (LHBTI’s) in de regio Midden-Nederland. Vanwege mijn functie bij COC Midden-Nederland kom ik dagelijks in aanraking met LHBTI en sta ik midden in deze doelgroep. Dit maakt mij zeer betrokken en toegankelijk voor mijn cliënten.

MfN én ADR-registermediator

Ik ben zowel MfN-registermediator als ADR-registermediator. Dit betekent dat ik gekwalificeerd mediator ben en voldoe aan de registratie- en kwaliteitseisen van het MfN en het ADR, werk onder vastgestelde condities (kwaliteitsnormen) en val onder het klacht- en tuchtrecht. Om MfN-registermediator en ADR-registermediator te worden heb ik erkende mediationopleidingen gevolgd, een theorie-examen en een assessment afgelegd. Daarbij beschik ik over voldoende praktijkervaring en houd ik mijn kennis en vaardigheden continu op peil. Oftewel: een registermediator staat voor kwaliteit. Meer lezen over het MfN? Of meer lezen over het ADR?

Ik geloof sterk in de autonomie van mijn cliënten en zal mij tijdens mijn gesprekken altijd neutraal en onpartijdig opstellen.

Gespecialiseerd in LHBTI
Jongste mediator van Nederland
Gespecialiseerd in familiemediation

Iedere maandag gratis telefonisch spreekuur

+ 31 (0) 6 112 72 122 Neem contact op