Echtscheidingen

Echtscheidingen

Uw scheiding van A -Z begeleid

Voordelen scheidingsmediation

Mediation betekent dat u bij mij aan tafel met uw ex-partner in gesprek kan gaan. U bereikt hiermee een toekomstbestendige echeiding. Buiten deze redenen is een echtscheiding middels mediation regelen ook een stuk praktischer dan een echtscheiding regelen via een advocaat. Mediation heeft namelijk lagere kosten dan een advocaat, mediation neemt minder tijd in beslag en wordt doorgaans als minder stressvol ervaren.

​Juist de zaken waar u het niet over eens bent, of nog eens goed over moet praten worden besproken in onze mediationgesprekken. Bent u het wel eens over bepaalde zaken omtrent uw echtscheiding? Dat is een heel mooi begin! En er zullen in dat geval minder mediationgesprekken nodig zijn voordat ik een echtscheidingsverzoek voor u kan indienen.

Kinderen bij echtscheiding

Zijn er kinderen in het spel? U gaat dan wel als partners uit elkaar, maar als ouders zult u voor altijd aan elkaar verbonden zijn. Hoe mooi is het als u bij mij aan tafel in gesprek kan gaan en toekomstbestendige afspraken over de opvoeding van de kinderen kunt maken? Tijdens de mediationgesprekken zullen we alles omtrent de kinderen bespreken, hierbij kunt u denken aan:

  • De kosten voor de opvoeding van de kinderen.
  • Wie zorgt voor de kinderen en op welke dagen? Willen jullie bijvoorbeeld co-ouderschap of een andere manier van verdeling van de zorg?
  • Hoe informeren jullie elkaar over de kinderen? Bijvoorbeeld in geval van medische problemen of problemen op school?
  • Hoe ziet het contact met de ene ouder eruit als het kind bij de andere ouder thuis is?
  • Hoe zien uw vakanties eruit? Gaan de kinderen met beide ouders op vakantie? Hoelang kunnen de kinderen op vakantie zonder de andere ouder te zien?

En zo zijn er nog veel meer zaken die besproken worden tijdens onze mediations.

 

Heb ik een advocaat nodig?

U vraagt zich misschien af of u een advocaat nodig heeft voor uw echtscheiding. Dat hoeft niet! Wij begeleiden u bij uw echtscheiding van A tot Z. ​

Op dit moment kunnen nog enkel advocaten een echtscheiding indienen bij de rechtbank, uw echtscheiding kan door een advocaat uit mijn netwerk worden ingediend. U heeft hier geen omkijken naar.

Moeten we thuis alles bespreken voordat we aan mediation beginnen?

Mediation is er voor u om met elkaar in gesprek te gaan. Juist de zaken waar u het niet over eens bent, of nog eens goed over moet praten worden besproken in onze mediationgesprekken. U hoeft dus zeker niet thuis al al uw zaken besproken te hebben.

Bent u het wel eens over veel zaken omtrent uw echtscheiding? Dan zullen er doorgaans minder mediationgesprekken nodig zijn voordat ik een echtscheidingsverzoek voor u kan indienen.

Belverzoek

Komt u graag in contact met ons? Vul uw gegevens in en we bellen u zo snel mogelijk terug.

Werkwijze

Wanneer er kinderen betrokken zijn bij de scheiding is het mijn werkwijze om hen op een bij hun leeftijd passende manier te spreken over hun thuissituatie. Kinderen voelen zich op deze manier gezien en gehoord.

Kosten

De ervaring leert dat mijn factuur door cliënten 50/50 verdeeld wordt. Een andere verdeling van mijn factuur is uiteraard mogelijk, dit is aan u.

Echtscheidingsmediation
180 /uur

  • Inclusief kantoorkosten
  • Inclusief reiskosten binnen Utrecht (stad)
  • Exclusief btw

Reiskosten
0,19 /kilometer

  • + €50,- per uur
  • Berekend vanaf Utrecht Centraal Station

Bekijk ook onze andere diensten

LHBTI Mediation

Mediation helpt communicatie op gang te brengen.

Ouderschaps- mediation

Wij helpen u om samen uw communicatie en afspraken over de opvoeding van uw kind(eren) te verbeteren.

Echtscheiding

Bij een relatie die eindigt komt een hoop kijken, wij begeleiden u van A-Z.

Donorcontracten

Wij leggen de afspraken tussen wensouders en donoren vast.

Draagmoederschap

Wij adviseren zowel draagouders of wensouders en maken een draagmoederovereenkomst voor u.